

Estragon.
Pochádza zo strednej Ázie a Číny, kde ho používali na liečenie uštipnutia hadom a proti moru a cholere. Vo Francúzsku ho začali pestovať mnísi v 16.storočí. Má štipľavú a pikantnú chuť anízu, preto sa dobre dopĺňa s koriandrom, feniklom a yzopom. Estragón je silný antioxidant, zlepšuje spánok, uvoľňuje svalové kŕče a je zdrojom železa a mangánu. Je jednou zo základných bylín tradičnej francúzskej kuchyňe, preslávene kura na estragóne a parížska omáčka Béarnaise. Pridá pikantnosť rybám, mäsu, hydine, zelenine, jarným šalátom a omáčkam.
krajina pôvodu: Francúzsko
Prinášame produkty z celého sveta, vypestované malými farmármi, ručne zbierané, prírodne sušené a ručne triedené. Predaj korenia, korenín, byliniek, sušených kvetín, solí.