Potrebujeme:
(Na jeden plech)

1kg jahôd
100g jahodového džemu
4 vajcia
250ml smotany na šľahanie
200g cukru
300g hladkej múky
1PL agaru alebo balíček želatíny
3ČL prášku do pečiva
1ČL čerstvej vanilky
Štipka soli
Smotana na šľahanie (na šľahačku)

 

Rúru predohrejeme na 170°C. Následne v miske vymiešame vajcia, cukor a vanilku do hladkého krému. Potom k nim prilejeme smotanu na šľahanie.
V samostatnej miske zmiešame suché zložky - múku, prášok do pečiva a soľ. Túto zmes za stáleho miešania postupne pridávame do už vyšľahaného krému.

 

 

Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme 15 - 20 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Popri tom si očistíme a nakrájame jahody.

 

 

Zárobíme si tiež želatínu. Po ohriatí by mala mať sirupovú konzistenciu. Pridáme do nej tiež lyžicu džemu.
Cesto po vychladnutí potrieme jahodovým džemom. Potom pridáme nakrájané jahody.
Jahody za pomoci štetca potierame prípadne mierne polejeme ešte teplou želatínou.
Koláč necháme v chladničke odstáť asi 20 minút, ihneď podávame s vyšľahanou šľahačkou.

Dobrú chuť vám želá Michal Kordoš!