Koláč lenivej gazdinky vďačí za svoj názov zrejme kvôli nepomletému maku. Prinášame vám ho v bezmúčnej a bezcukrovej podobe a vylepšený o slivkovú a čoko vrstvu. Na slivkovú vrstvu je použitý poctivý slivkový lekvár z Kukkonie. Je bez pridaného cukru iba zo sliviek a bez pridania konzervačných látok. Na 100g lekváru je použitých až 335g ovocia. V takom lekvári bežnom z obchodu býva štandardne približne 170g. Tak ktorý si vyberiete?


Čo budete potrebovať:


175g mandľovej múky (mletých mandlí, nie odtučnenej) 
3 vajcia
150g bieleho jogurtu (min. 3,7% tuku)
2 PL kokosového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
10 kvapiek stévie (môžeme vynechať)
3 PL celého maku

Na vrch:
3 PL slivkového džemu
70g čokolády+1 ČL kokosového oleja

Postup:

Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt a stéviu a premiešame.
Pridáme suché suroviny - mandľovú múku a prášok do pečiva. Zamiešame a pridáme mak.
Dáme do formy (15 x 15 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 30 minút na 180C. Keď koláč vychladne, potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou zmiešanom s kokosovým olejom.

Dobrú chuť vám želá Martina Papajová – foodblogerka Niesomzcukru