Na 8 porcií (forma 10x20) potrebujeme:

175 g pyré z upečenej Hokkaido tekvice
40 g bio gaštanovej múky
70 g nerafinovaného trstinového bio cukru (môžeme ho nahradiť aj kokosovým cukrom, xylitolom alebo stéviou)
2 farmárske vajíčka
50 ml vody
30 g kvalitného kakaa
30 g masla alebo ghee (roztopíme ho a necháme vychladnúť)
hrsť pekanových orechov
30 g horkej čokolády
štipka soli
pár kvapiek vanilkového extraktu alebo vanilkový lusk
1 čl prášok na pečenie

Postup:
Zmiešame si pyré z Hokkaido tekvice s bio gaštanovou múkou, pridáme vajíčka a opäť cesto poriadne zamiešame. Pridáme prášok do pečiva, roztopené maslo, vodu, kakao, štipku soli, vanilkový extrakt a poriadne cesto premiešame ručne alebo mixérom. Nakoniec si nasekáme orechy a čokoládu a primiešame ich do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme na 180 stupňoch cca 25 minút kým kraje jemne nepopraskajú. Necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a podávame s jogurtom, orechovým maslom, orechmi alebo samotné napríklad ku kávičke.

Dobrú chuť praje Bianka!