Na dve porcie potrebujeme:

100g upečenej tekvice hokkaidó
Mangold (môžete nahradiť kelom alebo špenátom)
2ks Šalát srdiečko
250g Kuracie prsia (mäso je možné nahradiť tuniakovým steakom alebo syrom halloumi)
1 PL olivový olej alebo ghee
Korenie: čierne, koriander, kurkuma, tymián, mikrohrášok a mikroreďkovku na ozdobu

Mangold nakrájame. Šalát srdiečko si natrháme a pridáme k nemu listy z mangoldu a na kocky nakrájané hokkaidó. Kuracie prsia si osolíme, okoreníme urestujeme na olivovom oleji alebo ghee pred koncom cca 3 minútky pridáme na kolieska nakrájané stopky z mangoldu, ktoré urestujeme spolu s kuracím mäsom a hotové pridáme na pripravené šalátové listy. Na záver pridáme na vrch šalátu mikrobylinky – mikrohrášok a mikroreďkovku, ktoré sú nielen na ozdobu, ale dodajú šalátu výnimočnú chuť.

Dobrú chuť praje Bianka :-)